...............................ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

~

................κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................."Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Καλπάζει το χρέος των ΗΠΑ πάνω από τα 21 τρισεκατομμύρια δολάρια

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η πορεία του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ με πρόβλεψη έως το 2040

19/03/2018

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του βρίσκεται πλέον το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ, ένα χρόνο μετά την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα το «εξαφανίσει» σε διάστημα οκτώ χρόνων.
Η πορεία του χρέους αναμένεται να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της ύστερα από τις φοροαπαλλαγές ύψους 1.5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που προώθησε ο νέος πρόεδρος.
Παρόλα αυτά η αύξηση έρχεται σε συνέχεια και της προεδρίας Ομπάμα, στη διάρκεια της οποίας το χρέος σχεδόν διπλασιάστηκε από τα 9 στα 20 τρισεκατομμυρία.
Όπως έχουμε αναφέρει «Στα μέσα Ιανουαρίου του 2018, ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ σε BBB+ από Α-, με αρνητική προοπτική. Αντί όμως να σημάνει συναγερμός, τα αμερικανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ με δεκάδες άρθρα για την «αφερεγγυότητα» του συγκεκριμένου οίκου. «Ποιος είχε ξανακούσει τον Dagong;» ήταν το επαναλαμβανόμενο μοτίβο αρκετών αναλυτών που προσπαθούσαν να «ξεχάσουν» ότι ο πιο διακεκριμένος οίκος αξιολόγησης στην Κίνα, δηλαδή τη χώρα που κατέχει το σημαντικότερο τμήμα του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ, ίσως να γνωρίζει κάτι περισσότερο για την πραγματική κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας».

_________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου